Omgeving


Knokke
Net buiten het drukbezochte Knokke ligt het rustige Knokke-Heist. Daar bevindt zich ten westen van het Zoute de Hazegraspolder. Het gebied ligt omarmd door de Zeedijk, Het Zwin en een natuurgebied afgesloten door duinen. Wandel- en fietsliefhebbers vertoeven in de Hazegraspolder dan ook in de juiste omgeving om te volle te kunnen genieten van het weidse groen.

Vanuit Hoeve Hazegras kunnen fietsers vlot inpikken in de Riante Polder-route (44 km). Die voert hen langs talrijke zeeweringsdijken, pittoreske dorpjes en oude havenstadjes als Sluis, Hoeke, Oostkerke en Damme. Wie zich wil verliezen in het authentieke landschap kan dan weer de Zwinroute (39 km) volgen. Dat fietstraject leidt doorheen het West-Zeeuws-Vlaamse duin- en polderlandschap. U ontdekt verschillende vogelbroedplaatsen en unieke botanische landschappen.

Trekt u er liever te voet op uit? Dan ligt het Hazegraswandelpad (5,5 km) vlakbij. Onderweg kunt u de binnenduinen van het Zoute, het Zwinreservaat en de achterliggende Oude en Nieuwe Hazegraspolder van Knokke verkennen.

Sluis
Aan een doorgaande weg, aan de rand van het pittoreske Retranchement ligt deze ruime, sfeervolle, onlangs gerenoveerde vakantiewoning op nog geen 3 km van de Noordkust.

De woning is heel ruim en vanuit de grote tuin is er een prachtig uitzicht op de akkers van Zeeuws-Vlaanderen. Het grensdorpje Retranchement ligt centraal tussen het Nederlandse Sluis en de Belgische mondaine badplaats Knokke. Eindeloze fietstochten maken in het achterland, een dagje luieren op het strand, mosselen eten in Sluis of een koud pintje pakken op een van de vele terrassen op de boulevard van Knokke. U pikt dus van twee landen het beste mee.

De vakantiewoning 'Sluise Veer' ligt op de Provinciale weg 2, 4525 LD Retranchement (Sluis) Zeeland (NL).

Zwinstreek
Meer informatie: www.zwinstreek.eu